Biscuiti,,banane"

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Biscuiti,,banane"

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de ulei
  • 12 linguri de iaurt(sau lapte)
  • 1 lingura rasa de amoniac stins cu suc de lamaie sau otet
  • faina cat cuprinde
  • pentru un aluat consistent
  • o lingura coaja rasa de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
  • pentru decor

Mod de preparare

Se bat bine ouale cu zaharul si uleiul,se adauga si iaurtul,lingura de coaja rasa de lamaie apoi amoniacul stins.

Dupa ce s-a topit zaharul se incorporeaza si faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent pe care il framantam un pic cu mana.Se fac biscuiti cu forma speciala care se ataseaza la masina de tocat.Se prajesc in uleiul incins pana se rumenesc bine,se scot pe servetele absorbante si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise