Biscotti cu nuci si ciocolata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 gr ciocolata amaruie
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 1 lingura unt
  • 150 gr nuca
  • 2 oua
  • 2 cani faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita coaja de portocala rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 esenta rom

Mod de preparare

Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul.

Cand s-a topit o lasam sa se raceasca.

Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste.

Peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat.

Punem faina treptat si de acum incepem sa invartim cu lingura de lemn, apoi praful de copt,zaharul vanilat ,coaja de portocala si esenta de rom.

Le incorporam bine.

Nuca o tocam bucatele micute si o turnam peste tot amestecul .

Invartim bine,apoi dam amestecul la rece 30-40 minute.

Il scoatem din frigider,pe masa de lucru presaram faina.

Impartim compozitia in 3 ,din care facem 3 suluri.

Luam o tava si asezam hartie de copt in ea.

Punem sulurile,distantate intre ele si le dam in cuptorul incins ,la o temperatura potrivita,timp de 25 de minute.

Dupa 25 de minute le scoatem,le taiem bucati(cat de mari doriti)si le mai dam la cuptor inca 10 minute.

Le asezam intr-un bol si servim langa o cafea,o cana de lapte ,un ceai..

Sunt minunati!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise