Pregatire:
Lamaile se spala,una se pastreaza pt. decor,celelalte se storc si sucul se amesteca cu putina sare.
Ciupercile se spala si se oparesc 1-2 minute,se pun la scurs.Dupa ce s-au scurs se taie lame si se intind intr-u n vas larg.Se pune sucul de lamaie peste ele,impreuna cu uleiul de masline.Se lasa o ora,amestecand din cand in cand,sa se imbibe si sa se fragezeasca toate.
Pieptul de pui se spala din timp si se lasa la zvantat.
Salata se spala frunza cu frunza sub jet de apa.
Ceapa se curata si se spala.
Rosiile se spala si se taie in doua.
Lipiile se taie in triunghiuri.
Preparare:
Pieptul de pui bine zvantat(daca nu este inca zvantat,uscati-l intr-un prosop de bucatarie)Il frigeti fara ulei,astfel:se incinge o tigaie cu fund mai gros sau una speciala in care se gateste fara ulei.Daca tigaia este bine incinsa carnea nu se lipeste.Dupa ce se albeste, il intoarceti pe cealalta parte.Nu il intepati,nu apasati pe el,nu il sarati si in general incercati sa nu scoateti sucurile din el.Apasati usor cu degetul,daca este cat de cat elastic,scoateti pieptul si lasati-l sa se raceasca usor,acoperit.Carnea sa fie usor roz in interior.Dupa ce s-a racit taiati-l in fasii cat degetul.
Taiati salata bucati mari sau o rupeti cu mana.Pregatiti 10 boluri sau castroane mari,in fiecare bol asezati triunghiurile de pita sau turta,cu varful in jos,de jur imprejurul castronului,astfel incat sa captuseasca peretii.In acest castron din pita,asezati salata verde,scoateti ciupercile din sucul de lamaie si asezati-l peste salata,apoi toate celelalte ingrediente,sarati si presarati cu busuioc si parmezan.
Servire:
Se serveste rece ca aperitiv,poate fi si un fel principal,sanatos datorita ciupercilor care sunt doar marinate,si pieptului gatit sanatos.
O sugestie pt. cei care au conditii; pita o puteti face acasa,iar daca aveti un vas termorezistent adanc,asezati turta cruda pe dosul sau in interiorul vasului si dati la cuptor,veti obtine un castron din pita,pe care il umleti cu salata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise