Bilute de cartofi

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g cartofi
  • 50 g unt
  • 3 galbenusuri
  • piper
  • sare
  • nucsoara
  • 50 g frunze de spanac
  • 100 g sunca
  • 50 g cascaval
  • 2 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei de prajit

Mod de preparare

Se fierb carofi in apa cu sare, se scurg, se curata de coaja si se piseaza bine.Se adauga untul topit, galbenusurile si se omogenizeaza.Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara, dupa gust, si se lasa sa se raceasca.

Frunzele de spanac se spala bine, se oparesc in apa clocotita, dupa care se taie marunt.Cascavalul si sunca se atie bucati mici si se adauga impreuna cu spanacul si piureul de cartofi.

Se formeaza din compozitia de cartofi bilute, se tavalesc prin faina, apoi prin ouale batute si in cele din urma se tavalesc prin pesmet.Se prajesc in ulei incins pe ambele parti, se scot pe prosoape absorbante si se servesc ca atare sau ca garnitura la friptura.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise