Bile cu biscuiti si stafide

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500gr. biscuiti
  • 250gr.margarina
  • 100gr.stafide
  • 1 cana cafea
  • 50gr.cacao amara
  • zahar-dupà gust
  • esenta de rum-dupa gust
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Incepem prin a pregati stafidele punandu-le la inmuiat cu putina apa calda cat sa le acopere, facem cafeaua si lichefiem margarina in microunde timp de aproape un minut.

Sfaramam biscuitii cu mana sau ajutorul unui sucitor de lemn si-i punem intr-un vas destul de incapator peste care ajunge zaharul,margarina, cafeaua (nu fierbinte), cacaua, esenta de rom, coaja de portocala si stafidele stoarse de apa.Totul se amesteca bine. Compozitia trebuie sa aiba un aspect nici prea moale, dar nici prea tare.

Cu ajutorul mainilor facem bile cam de marimea unei mingi de ping-pong pe care le rostogolim prin nuca de cocos. Odata terminate toate bilele de facut se pun pe un platou in frigider pana in momentul servirii.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise