Biban prajit cu garnitura de rosii scazute si cartofi prajiti- reteta araba

Timp pregatire
270 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Avem nevoie
  • Pentru pestele prajit:
  • -1 kg biban proaspat
  • -condimente pentru peste(cuisoare,coriandru,cardamom,ghimbir,scortisoara,foi de dafin,piper)
  • -sucul de la o lamaie
  • -sare dupa gust
  • -4 linguri faina
  • -1/2 pahar ulei de masline
  • Pentru rosiile scazute:
  • -6 rosii de marime medie
  • -2 ardei de culori diferite( verde, portocaliu)
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita Vegeta
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita de sare
  • -1/2 lingurita piper macinat
  • Pentru cartofii prajiti
  • -3 cartofi mari
  • -condimente libaneze pentru cartofi(piper,scortisoara,cardamom,ghimbir,cuisoare,usturoi granulat)
  • -1/2 pahar de ulei de porumb
  • -4 linguri ulei de masline
  • -1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Pestele prajit

Pestele se curata de solzi si de organele interne; se spala si se taie felii mai mari si se pune intr-o tava .

Se sareaza, se condimenteaza si se stropeste cu sucul de lamaie.

Se lasa 3-4 ore sa fie patruns bine de condiment, intorcandu-l din cand in cand de pe o parte pe alta.

Se da prin faina si se prajeste .

Rosiile scazute

Rosiile se oparesc si se decojesc.

Se taie in bucati mai mari.

Ceapa si ardeiul se taie marunt.

Se pune uleiul la incins si se calesc ceapa si ardeiul cca 5 minute.

Se adauga rosiile taiate bucati, Vegeta,sarea si piperul.

Se fierb la foc mic 15 de minute .

Cartofii prajiti-stil libanez

Cartofii se curata de coaja si se taie in lungime.

Se spala si se usuca bine intr-un servet.

Se sareaza dupa gust si condimenteaza.

Se calesc in ulei pana cartofii iau o culoare aurie.

Se serveste pestele cu rosiile scazute, cartofii prajiti,salata si muraturi.

Eu am servit cu salata mixta cu sos de susan.

http://www.gustos.ro/retete-culinare/salata-mixta-cu-pasta-de-susan-specifica-tarilor-arabe.html

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise