Bezele

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 3-4 picaturi de lamaie
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1/2 lingurita ulei(optional)

Mod de preparare

Albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei. Se adauga un praf de sare si 3-4 picaturi de zeama de lamaie si se bat cu mixerul pana incep sa se faca spuma. Se adauga zaharul cate putin si se continua mixarea pana ce albusurile au o tenta lucioasa si nu se desprind de bol, daca il intoarcem invers. Se adauga zaharul vanilat si se continua mixarea. Daca se doreste ca bezelele sa fie moi in interior se adauga catava picaturi de ulei odata cu zaharul vanilat. Se formeaza gramajoare si se aseaza intr-o tava in care am pus hartie de copt. Se coc in cuptorul incins la 110 grade si cu usa cuptorului intredeschisa, timp de 1 ora si jumatate.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise