In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat, lapte, scortisoara si zahar ( putin zahar Very Happy ).
Eu ovazul acesta il gasesc la magazinele alimentare chinezesti, dar sunt sigura ca se gaseste si la magazinele sud-americanilor, pt ca e un produs importat din Columbia ( pt fetele din Genova, care sunt interesate, in general, am scris).
Se pregatesc produsele, ca sa va fie mai usor, de pregatit, dupa aceea.
Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pun intr-o craticioara, la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte. Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.
Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune, peste, compozitia de mai sus, amestecand continuu, pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.
Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit, pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.
In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise