Bautura cu lapte si ovaz

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pt 1 pahar de 200ml:
  • -2 lingurite de ovaz macinat
  • -1 lingurita zahar sau mai mult, cum doriti
  • -200ml lapte
  • -scortisoara

Mod de preparare

In zilele cand ma grabesc, dimineata, pregatesc, aceasta bautura sanatoasa si gustoasa, cu ovaz macinat, lapte, scortisoara si zahar ( putin zahar Very Happy ).

Eu ovazul acesta il gasesc la magazinele alimentare chinezesti, dar sunt sigura ca se gaseste si la magazinele sud-americanilor, pt ca e un produs importat din Columbia ( pt fetele din Genova, care sunt interesate, in general, am scris).

Se pregatesc produsele, ca sa va fie mai usor, de pregatit, dupa aceea.

Lapte se masoara, iar jumatate din cantitate se pun intr-o craticioara, la foc, iar cealalta jumatate se pune deoparte. Pana laptele incepe sa clocoteasca, se pun intr-un bol 2 linguri de ovaz macinat, 1 lingurita zahar, scortisoara, dupa plac si putin lapte. Se amesteca bine.

Cand laptele incepe sa clocoteasca, se pune, peste, compozitia de mai sus, amestecand continuu, pt 3-5 minute, pana laptele devine ca o pasta.

Pasta rezultata, se amesteca cu restul de lapte, ramas. Daca doriti un produs rece, se lasa la racit, pasta. Dupa se amesteca cu lapte rece.

In momentul servirii se mai poate pune scortisoara.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise