Batoane pufoase cu magiun cu magiun, reteta simpla si usor de facut

Incearca reteta noastra simpla si usor de facut de batoane pufoase cu magiun, o gustare delicioasa si satioasa pentru intreaga familie. Aceste batoane imbina textura pufoasa a aluatului cu aroma dulce-acrisoara a magiunului intr-un desert simplu si savuros. Pregateste-le cu usurinta si bucura-te de gustul lor delicios in orice moment al zilei!

Portii
18
Timp pregatire
60 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 250 ml apa
  • 80 ml ulei
  • 50 g zahar
  • 20 g drojdie praspata
  • un varf de lingurita de sare
  • Pentru umplut:
  • 400 g magiun de prune sau struguri
  • Pentru uns si decor
  • 1 lingurita de faina
  • 50 ml apa
  • 3 lingurite de mac
  • miere

Mod de preparare

Reteta de batoane cu magiun o fac cel putin o data pe luna. Este ieftina, de post si se face foarte simplu.

Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.

Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8-9 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il ungem cu magiun sau un gem care sa nu curga, rulam si formam batonul. La fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8-9 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.

Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele 20-25 de minute la 180 de grade Celsius, pana se rumenesc frumos.

Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.

Puteti incerca si varianta simpla de batoane cu mac , cu mac si susan sau umplute cu mac. Pofta buna!

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Papricas de hribi cu mamaliguta

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise