Batoane de mamaliga cu ierburi, rosii uscate si gorgonzola

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 375g faina de porumb (malai)
  • - 1,5l apa ( sau cat scrie pe cutie)
  • - cimbru proaspat
  • - busuioc proaspat
  • - rozmarin proaspat
  • - rosii uscate in ulei
  • - 5 linguri de parmezan ras
  • - 30g unt ( puteti folosi ulei de masline)
  • - 200 g gorgonzola
  • - sare
  • - piper

Mod de preparare

Spalati si tocati ierburile aromatice. Eu am pus o lingura de busuioc tocat, una de cimbru si una de rozmarin.

Tocati si rosiile uscate (3 linguri ).

Puneti apa la fiert intr-un vas incapator cu sarea. Cand apa incepe sa fiarba adaugati malaiul in ploaie si amestecati continuu cu un tel in forma de para, cu o lingura de lemn sau, ca bunica , cu un facalet. Fierbeti mamaliga lal foc mic pana se ingroasa si obtineti o compozitie omogena. Timpii difera in functie de tipul de malai pe care il folositi. Urmati instructiunile de pe ambalaj ca sa nu dati gres ;). Eu am folosit un malai care nu necesita mai mult de 10'. Cand mamaliga este fiarta adaugati parmezanul , untul, piperul si la urma ierburile aromatice si rosiile uscate. Amestecati bine.

Rasturnati mamaliga pe hartie de copt unsa cu putin ulei de masline intr-o tava si distribuiti-o pe toata suprafata tavii ( o intindeti ca pe un aluat) sa obtineti un strat de un deget. Puteti pune hartie de copt deasupra sa va fie mai usor sa o nivelati.

Lasati mamaliga sa se raceasca si taiati-o in dreptunghiuri egale ( batoane de cca 3 cm )

Puneti cate un triunghi de gorgonzola pe fiecare baton.

Coaceti batoanele in cuptorul incins la 200° pentru cca 10'-15' pana vor deveni usor crocante iar branza se va topi inundandu-le de savoare.

Se servesc calde sau reci.

Pofta buna!

Sursa retetei blogul www.disturbinglydelicious.blogspot.com

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise