Pentru ca batoanele sa fie mai crocante, ovazul si migdalele se pot coace la cuptor. Daca vrei sa faci asta, incalzeste cuptorul la 180 grade.
Pregateste o tava cu hartie de copt, dar lasa o portiune in afara pentru a avea o posibilitate usoara de manevrare a continutului. Pune-o deoparte momentan.
Curmalele se pun in apa fierbinte, pentru 10 minute, pentru a se inmuia. Astfel, va fi mai usor de scos samburele.
Se adauga curmalele intr-un blender si se mixeaza pana devin o pasta lipicioasa. Acesta va fi liantul batoanelor tale.
Intre timp, poti pune ovazul si migdalele la copt pentru 10-15 minute, pentru a se rumeni.
Intr-un vas, pune untul de arahide la incalzit, pana atinge o consistenta alunecoasa.
Adauga toate ingredientele intr-un vas si mixeaza-le cu o lingura de lemn sau cu mana.
Pune mixtura in tava cu hartie de copt si aranjeaza bine pe fundul tavii.Aseaza deasupra o alta hartie de copt, peste care vei putea sa pui un pahar cu care sa apesi bine continutul pe fundul tavii. E foarte important sa aiba o grosime de macar 1 cm, pentru a nu se rupe cand le servesti.
Tava se baga la congelator pentru minim 30 minute.
Se taie in batoane egale.
Se depoziteaza in frigider, intr-un vas inchis ermetic.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise