Reteta de batoane cu mac.Cum faci acasa reteta de batoane cu mac.
Va mai amintiti batoanele copilariei? Daca va este dor de gustul lor, reteta asta o sa va multumeasca pe deplin.
Cernem faina intr-un vas si, in mijlocul ei punem drojdia amestecata cu o lingura de zahar si putina apa( din cantitatile date) si lasam 5 minute sa creasca.
Dizolvam restul de zahar in apa calda si incalzim usor si uleiul. Punem in bol si sarea si framantam un aluat usor moale si nelipicios pe care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Transferam aluatul pe blatul de lucru si-l imparim in 8 parti egale. Din fiecare bucata de aluat formam un dreptunghi pe care il rulam si formam batonul. la fel procedam cu fiecare bucata de aluat. Obtinem astfel 8 batoane pe care le transferam intr-o tava acoperita cu hartie de copt.
Lasam inca vreo 30 de minute la crescut, apoi le ungem cu apa amestecata cu faina. Presaram macul si coacem batoanele la 200 de grade Celsius pana se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem din cuptor le ungem cu miere sau cu un sirop facut din apa si zahar.
Sunt minunate atat calde cat si reci. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise