Mai intai de toate facem caramelul după cum urmează: punem toate ingredientele la foc foarte mic și mixăm cu un tel pină se topește zaharul și incepe să facă bulbuci, mai exact să tragă un clocot aș zice. Mixați mereu pentru că altfel se prinde și nu mai e ok ori....puteți cumpăra direct caramel de la orice market. Mie imi place cel făcut in casă..nu știu, da are o altă aromă. :)
Acoperim compoziția cu folie de plastic și lăsăm la răcit. Numai bine ca avem timp să facem blatul de biscuiți.
Mie imi plac foarte mult biscuiții cu ghimbir, sunt un pic spicy, au o aromă fantastică, insă voi puteți folosii orice fel de biscuiți vă plac, fie ei digestivi, cu unt...Deci punem biscuiții in robot și ai sfarimam bine apoi adăugăm untul topit si amestecăm pina la incorporare totala. Cu ajutorul mânuțelor presăm compoziția pe fundul tăvii și pe pereți și apoi dăm la cuptor pentru 10 minute la 180” in cuptorul incins in prealabil.
Cit se răcește și blatul de biscuiți facem frișca, foarte simplu...mixăm smintina lichidă care trebuie să fie foarte rece cu 2 linguri de zahăr și o linguriță cu coajă rasă de lamaie pină frișca se intărește.
Cind avem blatul și caramelul reci trecem la asamblare. Ceva mai simplu de-atit nu există. Peste blatul de biscuiți intindem caramelul apoi taiem banalele rondele si le asezam frumos peste si la urma un strat generos de frișcă.
Eu am ales sa il ormez doar cu citeva așchii de ciocolata amaruie.
Este un desert extrem de usor de facut și va face senzație, vă garantez.. E o combinație al naibii de bună: banane, ciocolată, frișcă si biscuiți cu ghimbir.
Pentru mai multe poze cu detalii va invit pe blogul meu personal!
http://bakedtreats.wordpress.com/2014/06/01/banoffe-pie/
Spor, dragii mei și zile senine! :*
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise