Banane caramelizate cu inghetata

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 40-50 gr unt
  • 3 banane medii
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o portocala / esenta de rom 10 ml
  • un praf de scortisoara
  • inghetata de vanilie
  • Pentru decor:
  • topping de ciocolata
  • ciocolata alba rasa

Mod de preparare

Se pune untul la topit intr-o tigaie, se adauga zaharul, se mai lasa 1-2 minute, se adauga zeama de portocala si se pun bananele. Se amesteca bine, ca sa fie acoperite bucatile de banane de sosul dulce si se lasa aproximativ 5-7 minute pe foc mediu. Daca observati ca se rumenesc le intoarceti imediat pe partea cealalta. Noi le-am servit cu inghetata de vanilie sirop de ciocolata si ciocolata alba rasa!

Dupa o farfurie am zis..."Ioi, asta da!",...asa ca ardelenii!:))

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise