Se pune drojdia in laptele caldut ca sa se topeasca. Se amesteca faina cu restul ingredientelor, se adauga drojdia si se framanta un aluat neted.
Din aluat se face un sul care se-mparte in 12 bucati. Din fiecare bucata se intinde o foaie subtire de lungimea tavii - se folosesc tavi asemanatoare celor pentru chec, dar mai inguste.
Umplutura se prepara in felul urmator: se amesteca nuca macinata cu zaharul, se opareste cu laptele fierbinte ca sa devina pastoasa si se incorporeaza stafidele si coaja de lamaie.
Se unge fiecare foaie cu un strat de umplutura, se ruleaza, se pune in tava, se unge cu ou si se baga in cuptorul incins. Cozonacii se coc circa 45 de minute, pana ce se rumenesc frumos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise