Impartiti foile in trei parti;
Amestecati nucile cu scortisoara;
Impartiti amestecul de nuci si scortisoara in doua farfurii diferite;
Asezati prima treime de foi in tava ungand fiecare foaie dupa ce a fost pusa in tava si punand peste ea urmatoarea foaie;
Puneti o jumatate din amestecul de nuci si scortisoara peste foi;
Asezati a doua treime de foi peste nuci, repetand procedeul anterior. Puneti foaie pe foaie, adaugand peste margarina;
Peste a doua transa de foi adaugati a doua jumatate de nuci si apoi puneti ultima treime de foi unse in acelasi mod ca si celelalte;
Puneti tava cu foi timp de 40 min. la frigider;
Incalziti cuptorul cat timp tava sta la frigider;
Scoateti tava de la frigider dupa terminarea celor 40 min. si taiati prajitura in portii egale;
Dupa portionare, puneti tava la cuptor pentru 30 minute;
Scoateti prajitura dupa ce s-a rumenit;
In acest timp, fierbeti apa si zaharul;
Dupa ce au dat in clocot apa si zaharul micsorati focul, adaugati mierea si lasati sa dea din nou in clocot;
Stingeti focul si adaugati esenta de rom;
Atunci cand baclava este gata turnati peste ea in mod uniform siropul preparat din miere, zahar si apa;
Lasati prajitura sa se raceasca si cand ajunge la temperatura camerei puneti-o la frigider;
Prajitura se consuma rece punand peste fiecare bucata de baclava putin sirop si praf de cocos.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise