Baclava

Reteta de baclava. Baclava reteta simpla si usor de preparat. Reteta de baclava turceasca. Retete cu foi de placinta. Reteta de placinta cu nuci.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Baclava

Ingrediente

  • 400g foi placinta (1 pachet)
  • 400g miez de nuca macinat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 200g zahar
  • 200g miere
  • 200ml apa
  • unt/margarina topita pentru uns foile

Mod de preparare

Recent intoarsa din Turcia, tara baclavalelor, m-am gandit sa prepar si sa va impartasesc reteta de baclava, simpla si delicioasa.

Foile congelate se scot cu 1-2 ore inainte de a incepe prepararea baclavalei.

Nucile se macina, dupa care se amesteca cu scotisoara si 2-3 linguri de zahar.

Se topeste untul sau margarina.

Se unge tava, se ia o foaie, se pune in tava, se unge din nou.

Se pun 3 foi suprapuse, apoi se presara nuca macinata.

Se pun urmatoarele 3 foi unse, apoi din nou nuca pana se termina foile si nuca.

Se portioneaza baclavaua si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 20-25 minute pana se rumeneste frumos.

Intre timp se prepara siropul. Apa si zaharul se amesteca intr-o craticioara la foc mic. Dupa ce au fiert, se adauga mierea. Se toarna siropul fierbinte peste baclavaua abia scoasa din cuptor.

Sper ca v-am facut si voua pofta si veti prepara si voi reteta de baclava. Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise