baclava

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g nuci
  • 2 lingurite scortisoara
  • 2 foietaj de 275g fiecare
  • pentru sirop
  • 300ml apa
  • 250g zahar
  • 300g miere
  • 2 fiole esente de rom

Mod de preparare

se toaca nucile marunt si se amesteca cu scortisoara

dupa care se pun peste foileetaj si se ruleaza

dupa ce s-a rulat taiem produsu obtinut in bucati mici si le punem in tava

de dam cu ou pe deasupra si le bagam la cuptor la la foc moderat 25 min

dupa care pregatim siropul:

punem apa la fiert cu zaharul si lasam sa dea in clocot ,dupa ce s-a topit zaharul se stinge focul si punem mierea si esenta de rom

punem siropul peste bucatile de baglava asa fierbinte si o mai bagm la cuptor 5 min

se serveste rece ,cu siropul peste ea care nu a fost absorbit de foi

pofta buna!!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise