BACLAVA

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr aluat de placinta.
  • 400 gr nuca macinata.
  • 150 gr fistic macinat.
  • 1 lingurita cu scortisoara.
  • nucsoara(un varf de cutit).
  • ulei (cat este necesar ptr uns tava si foile de placinta).
  • coaja de lamaie.
  • Pentru sirop:
  • 400 gr zahar.
  • 100 gr miere
  • 1litru apa
  • 2 batoane scortisoara.
  • 6-8 cuisoare.

Mod de preparare

1. Amesteca nuca cu fisticul macinat, scortisoara si praful de nucsoara (un varf de cutit).

2. Unge o tava cu ulei si aseaza primul strat de foi, 3-4 la numar, unse si ele cu ulei.

3. Aseaza primul strat de umplutura. Reia operatiunea pana se termina foile si umplutura. Taie prajitura cruda pana sa o bagi la cuptor, in patrate sau romburi.

4. Da tava la cuptor, la foc potrivit, pana se rumeneste.

5. Separat, la foc mic, prepara siropul din zahar, miere, apa, cuisoare intregi si batoanele de scortisoara. Tine-l pe foc pana se leaga bine.

6. Cand baclavaua s-a rumenit, scoate-o din cuptor si las-o sa se raceasca bine. Abia atunci toarna siropul fierbinte (strecurat de cuisoare si batoanele de scortisoara), peste baclavaua rece.

Este o prajitura cu specific turcesc, foarte buna si foarte usor de facut. La urma adaugam si putin suflet in compozitia siropului de zahar si o servim cu multa daruire. Pofta buna !!!

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise