Unge o tava de aragaz cu unt si imparte foile pentru placinta in trei. Asaza prima foaie in tava, unge-o cu unt, apoi presara nuca macinata. Punea cea de-a doua foaie de placinta, avand grija sa o ungi cu unt si presara din nou nuca macinata. Se repeta operatiunea pana se termina foile si nuca, avand grija ca ultimul strat sa fie cu foi. Baga tava la frigider pentru o jumatate de ora, timp in care incingi cuptorul. Scoti prajitura din frigider si o imparti in patratele. Lasi tava in cuptor pana cand prajitura capata o crusta aurie.
Intre timp se amesteca pe foc apa, mierea, romul si zaharul si se dau in clocot. Cand baclavaua este gata, se toarna siropul obtinut peste ea si se lasa la racit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise