Arrufadas ( Chifle de casã)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 gr. drojdie proaspãtã
  • 150 ml. lapte cãldut
  • 500 gr. fãinã
  • 100 gr. unt
  • sare
  • 3 ouã
  • 70 gr. zahãr

Mod de preparare

1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.

Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.

2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.

Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.

3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.

Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.

4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.

Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.

Poftã bunã!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise