1) Dizolvã drojdia în laptele cãldut.
Amestecã fãina cu untul topit, un praf de sare finã, 2 ouã, zahãrul si drojdia.
2) Frãmântã bine aluatul pânã se ia de pe mâini, dacã este nevoie se adaugã fãinã.
Lasã la crescut la loc cald acoperit, pânã îsi dubleazã voumul.
3) Taie cca. 10 pãrti egale din aluat, formeazã chiflele.
Unge tava cu unt si tapeteazã cu fãinã. Dispune chiflele în tavã.
4) Unge chiflele cu oul rãmas bãtut si dã la cuptor la 190ºC , 30 min.
Serveste chiflele la micul dejun sau gustare, cu unt ; sau umpluturã dupã plac.
Poftã bunã!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise