Aripioare picante

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -16 aripioare
  • -4 linguri de faina cu varf
  • -2 linguri praf de usturoi
  • -1 1/2 piper cayene (chili)
  • -sare
  • -1/2 cana unt topit
  • -1/2 cana de sos picant
  • -1 lingura de otet
  • -ulei de uns tava

Mod de preparare

Spalam aripioarele, le stergem cu o carpita de bucatarie, le taiem varfurile si le taiem apoi in doua. Amestecam bine faina,usturoiul, piperul cayene si sarea intr-o punga. Punem aripioarele in punga si amestecam foarte bine, astfel incat aripioarele sa fie complet acoperite cu faina. Luam o tava si o tapetam cu hartie de copt pe care o ungem dedesupt. Scoatem aripioarele din punga, le scuturam putin, le punem in tava si le dam la frigider timp de 1 ora. In acest timp, intr-o alta punga amestecam bine untul topit, sosul picant si otetul. Dupa ce a trecut 1 ora, se scot aripioarele de la frigider si se pun in punga cu sosul picant. Amestecam bine, pana cand toate aripioarele sunt acoperite cu sos, le asezam in tava pe care am uns-o cu ulei si le dam la cuptor sa se coaca 30 de minute pe fiecare parte la 200*C.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise