Aripioare de pui pane si cartofi la cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 aripioare de pui
  • 2 oua
  • 4-5 linguri de faina alba
  • 6 cartofi
  • 3 feliuti de sunca
  • folie de aluminiu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Cartofii se curata de coaja,se spala si se taie in doua pe lung.In mijloc se pune o bucatica de sunculita,se sareaza si se pune si putin ulei de masline.Se invelesc in foaia de aluminiu,se pun intr o tava care se poate da la cuptor.

Se dau la cuptorul preincalzit,timp de 1 ora la 180 grade.

Intre timp se pregatesc aripioarele.Se curata de eventualele pene,daca este nevoie se parlesc si se spala.

Se pun la fiert timp de 20 minute.Se scot si se lasa putin sa se racoreasca.Se bat cele 2 oua cu putina sare,iar faina se amesteca cu putina sare si piper.Dupa ce s au racorit aripioarele se dau prin ou,faina si iar prin ou si se prajesc in uleiul incins pana cand devin rumene.

Se servesc alaturi de cartofii in folie de aluminiu cu muraturi.

Pofta buna.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Mucenici moldovenesti

Mucenici muntenesti

Reteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise