Aripioare de pui la cuptor

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Aripioare de pui la cuptor

Ingrediente

  • 1 kg aripioare
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 1 varf cutit rozmarin
  • 2 lingurite mustar
  • 2 linguri miere de albine
  • 2 catei de usturoi
  • 1 varf cutit pudra ghimbir
  • 2 linguri otet de mere

Mod de preparare

Taiem varfurile aripioarelor, dupa care le taiem in 2.

Punem aripioare intr-un vas, adaugam 1 lingura ulei, 1 lingurita mustar, 1 catel de usturoi pisat, condimente dupa gust.

Amestecam bine cu mainele, acoperim cu o folie si lasam deoparte 30 min.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit 30 min, intorcandu-le pentru a se rumeni pe ambele parti.

Intre timp am pregatit glazura, intr-un ibric am adaugat 1 lingurita mustar,mierea de albine, otetul de mere, 2 linguri de ulei, catelul de usturoi pisat, putina sare.

Lasam sa dea un clocot si lasam sa se raceasca.

Cand carnea era bine patrunsa si putin rumena, am scos tava,,am pensulat aripioarele pe ambele parti.

Transferam aripioarele pe gratarul de la cuptor, introducem pe treapta din mijloc, dedesubt punem o tava cu hartie de copt.

Lasam cca. 10 min pana ce se rumenesc frumos.

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise