Aripioare de pui impanate, la cuptor

Incalzim cuptorul la 220 de grade C.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 15 aripioare taiate in doua
  • 2-3 oua
  • 1 pahar pesmet fin
  • 1 pahar de faina alba
  • 1-2 lingurite de boia rosie dulce
  • 1/2 lingurita de boia rosie iute
  • 1-2 lingurite de praf de usturoi-sau usturoi proaspat mujdei
  • sos de miere cu mustar -Hunter sau dupa dorinta un alt sos compact
  • Salata de legume-sau porumb fiert

Mod de preparare

Incalzim cuptorul la 220 de grade C.

Intr-o farfurie adanca batem ouale spuma si condimentam cu sare si piper.

Pe un platou sau o farfurie mare amestecam faina cu pesmetul si mirodeniile.

Pe tava cuptorului punem o foaie de copt si ungem cu putin ulei.

Dam aripioarele bine prin ou si pe urma in combinatia de faina si pesmet si le asezam pe tava.

Le coacem pe o parte 15-20 de minute si le intoarcem si pe partea cealalta si le coacem inca 10-15 minute pana devin crocante.

Intr-un bol punem aripioarele si turnam din sos si le acoperim complet, dupa care le servim la masa alaturi de salata si porumb sau ce doriti.

Aripioarele astea se aseamana la aripioarele prajite in ulei adanc -aici fara ulei.

Foarte gustoase si usor de pregatit.

Pofta buna!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise