Aripioare chinezesti picante

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - aripioare de pui
  • - 3 ardei grasi mari rosii
  • - 4 cepe medii
  • - 3 morcovi maricei
  • - urechi de lemn
  • - 3 linguri sos soia
  • - 3 linguri sos picant
  • - 100 ml apa
  • - ardei iute
  • - sare

Mod de preparare

Se spala aripioarele si se pun la prajit in ulei.

Se deshidrateaza ciupercile in apa clocotita. Aveti grija la cantitatea pe care o puneti, pentru ca se umfla ciupercile dupa deshidratare si isi maresc destul de mult volumul.

Se curta legumele si se taie morcovii rondele, ceapa julien si ardeiul in patrate nici foarte mari, nici foarte mici. Se pun la prajit in putin ulei intr-un wok.

Dupa ce s-au perpelit putin, se adauga sosul de soia, sosul picant, apa, ardeiul iute si sare.

Se lasa la fiert putin, insa nu foarte mult, astfel incat legumele sa ramana crocante. Se adauga aripioarele si ciupercile (urechile de lemn) si se mai lasa pe foc cateva minute. Daca este nevoie se mai adauga sare si ardei picant.

Se serveste cu orez chinezesc.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise