Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare .
Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.
Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.
Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent ,acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu,cam o ora,dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.
Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie.Astea ar trebui si ele presarate cu un alt condiment,dar e deja prea mult.
Am sa adaug aici reteta de condiment pentru orice preparat de carne tandoori:
1 lg (lingurita) praf de usturoi
1 lg ghimbir uscat si macinat
1 lg cuisoare macinate
1/2 lg nucsoara rasa
1 lg coaja de nucsoara(mace)-asta nu stiu daca se gaseste dar cred ca poate fi inlocuita cu curcuma (turmeric) sau sofran
1 1/2 lg chimen macinat (nu chimion )
2 Lg (linguri ) coriandru macinat
1 lg seminte fenicul macinate
1 lg scortisoara (optional)
1 lg piper negru macinat
1 lg seminte cardamom maro macinate
1 lg boia iute
1 lg boia dulce
se amesteca toate ingredientele si se pastreaza intr-un recipient bine inchis.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise