1. Se spala aripile si se curata bine. Se taie pe din doua.
2. Intr-un castron adaugam aripile, le ungem cu grasime de pasare si le condimentam cu amestecul de condimente si sare.
3. Se unge o tava cu restul de grasime, se aseaza aripile, se acopera cu o folie de aluminiu si se introduc in cuptorul incins timp de 1 ora. Avem grija ca dupa 1/2 ore sa intoarcem aripile, iar daca este nevoie sa adaugam putina apa calda.
4. Intre timp cartofii se curata, se spala si se taie felii groase. Se adauga in tava dupa o ora si se mai lasa friptura la cuptor inca 1/2 ora.
5. Se storc de zeama lamaia, portocala si grefa si se amesteca cu mierea de albine.
6. Sosul format se adauga in tava cu 10 minute inainte sa oprim focul, avand grija sa luam si folia pentru ca friptura sa capete o culoare frumoasa.
Se scot cartofii si friptura, iar sosul ramas il strecuram si se serveste cu cartofii si friptura.
7. Eu am servit-o alaturi de salata de varza cu morcovi, sau cu orice alta salata va place.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise