Arianna in bezea si mar crud

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -5 oua(la fiecare foaie)
  • -zahar
  • -vanile
  • -sirop caramel
  • -mere(ionatane)
  • -frisca

Mod de preparare

pentru prima foaie:

-5 oua,folosim doar albusul si-l batem bine-bine(va recomand robotul)cu 150gr de zahar,pana aceasta o sa devina o bezea.

La final se adauga o lingura de amidon(se invarte foarte, foarte usor cu o lingura de lemn pentru a nu se lasa albusul-bezea).

Se pregateste cuptorul la 175 grade.

-Intr-o tava se aseaza hartie de pergament si compozitia de bezea obtinuta.Se introduce la cuptor timp de 30-35min. Pana aceasta face deasupra o culoare rozalie-pala(iar la atingerea cu degetele sa fie tare)

Acelasi lucru se face si pentru a doua foaie de bezea.

important!!!!!!(1)

-Se scoate foaia de bezea afara,se lasa sa se raceasca,dupa aceea se dezlipeste foaia de hartia de pergament(cand este foaia calda aceasta se rupe)

Sirop caramel:

-frisca(eu folosesc frisca de la Napolact)200gr

-4 linguri sirop caramel(este siropul acela care se foloseste la topping-ul de inghetata sau prajituri)

-5 lingurite vanilie(baton vanilat sau pliculete vanilie)

-75gr zahar pudra.

Toate acestea se amesteca la un foc mic timp de 30min. pana compozitia devine\"caramel\".

-va recomand sa faceti\"siropul caramel\"cand sunt coapte ambele foi...

Umplutura/Crema:

-4mere(de preferat ionatanele-sunt mai zemoase si dulci)taiate cubulete..

-200gr frisca+100gr smantana batute bine(fara zahar)

In aceasta compozitie se adauga cele 4 mere care sunt taiate cubulete....aceasta este crema!

Crema cu marul \"crud\"!

Important!!!!(2)

Caramelul se stropeste cat este fierbinte pe foile de bezea.

-pe prima foaie de bezea stropita cu caramelul fierbinte se adauga crema/umplutura,apoi se adauga a doau foaie de bezea stropita si ea cu siropul...

Se lasa la rece(de preferat la frigider sau intr-un loc racoros).

pofta mare!

Arianna.

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise