Ardei umpluti in stil grecesc cu feta si migdale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 ardei grasi mici,
  • 3 rosii,
  • 1 ceapa,
  • 1 catel de usturoi,
  • 3 cepe verzi,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 175 g orez cu bobul lung,
  • sare,
  • piper,
  • o foaie dafin,
  • 125 g migdale tocate,
  • 1 lingura maghiran tocat,
  • 1 lingura cimbru tocat,
  • 1 lingura patrunjel tocat,
  • 300 g feta taiata cuburi.

Mod de preparare

Se taie un capac ardeilor si se curata de seminte interiorul. Rosiile se decojesc si se taie cuburi, ceapa verde se taie rondele.

Se calesc in ulei usturoiul si ceapa tocate si rondelele de ceapa verde. Rosiile se adauga si se mai caleste totul putin.

Se adauga orezul, sarea si dafinul. Se toarna 350 ml apa si se fierbe 15 minute. Dafinul se scoate, se pun migdalele, ierburile si feta. Se sareaza si se pipereaza.

Ardeii se umplu cu aceasta compozitie, se asaza capacele. Ardeii se pun intr-o forma unsa, se acopera si se coc cca 25 minute. Apoi se scoate capacul si se mai coc 15 minute.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise