Ardeii se curata de cotoare si se scutura semintele. Se spala bine ciupercile, se scurg si se toaca marunt. O rosie se toaca cubulete, cealalta se taie felii subtiri. Ceapa se toaca marunt, morcovul se curata si se rade pe razatoarea putin mai mare.
Intr-o tigaie (sau ceaun) caliti in 20 ml ulei, ceapa, morcovul, ciupercile si cubuletele de rosie, adaugati 1/2 din ketchup, verdeata tocata, orezul si condimentati. Lasati pana scade zeama si se umfla putin orezul (aproximativ 10 minute).
Umpleti ardeii (puteti sa-i astupati cu o bucatica de ardei sau de rosie). In 30 ml ulei prajiti-i putin pe toate partile si puneti-i vertical intr-un vas de fonta (tuci) sau intr-o cratita, pe un pat de felii de rosii, fara uleiul in care i-ati prajit. Daca ramane umplutura, scobiti 1-2 dovlecei taiati in doua (sau cateva rosii), ii umpleti si ii asezati intre ardei.
Turnati bulionul si putina apa in care ati dizolvat zaharul cat sa-i acopere putin. Fierbeti la foc mic cu capac aproximativ 30 minute si dati vasul la cuptor la foc mic inca 20-30 minute.
In uleiul in care ati prajit ardeii preparati sosul dintr-o lingura de faina desfacuta in apa, restul de ketchup si turnati-l peste ardei, miscand energic vasul, ca sa se amestece bine. Mai lasati 5 minute la cuptor si ardeii sunt gata.
Se servesc cu smantana si decorati cu frunzulite de patrunjel si marar.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise