Se taie capacelele la ardei, se curata de nervuri si seminte, se spala si se lasa sa se scurga. Vanata spalata se taie cubulete, la fel si rosiile, dupa ce li s-au indepartat semintele (prin apasare). Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se pune carnea la prajit intr-o tigaie fara grasime, apoi se adauga vanata si ceapa taiata marunt. Se ia tigaia de pe foc si se adauga rosiile, orezul, branza taiata bucatele si busuiocul tocat. Se umplu ardeii cu compozitia astfel preparata si se asaza intr-o cratita in care s-au pus la incalzit rosiile decojite impreuna cu sucul. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute la foc potrivit. Se scot ardeii, se gusta sosul de sare si piper si se incorporeaza maslinele. Ardeii umpluti se servesc cu sosul de rosii cu masline si eventual cu o garnitura de orez.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise