Se curata ardeii (spala, se scot cotoarele si semintele), ceapa se caleste in ulei la foc mic, se toaca verdeata.
Se amesteca carnea cu ceapa, ouale, orezul , cimbru, sare, piper, o lingura bulion. Aceasta compozitie se amesteca pana devine omogena. Se umplu ardeii, se capaces cu cu felii de rosii sau felii de morcovi. Dupa ce am terminat de umplut , ardeii se aseaza intr-o cratita, sprijiniti unul de altul, vertical, cu deschiderea in sus ca sa poata rasufla. Peste ei adaugam apa, pasta de rosii proaspete, sare, piper dupa gust, foi de dafin dupa care ii bagam la cuptor, sau ii punem pe plita la foc mic pana fierbe ardeiul. La sfarsit se presara patrunjel verde.
Se servesc fierbinti cu sau fara smantana si ardei iute.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise