Se aleg ardeii, se spala, se scutura de seminte si se taie fidelute. Ardeii taiati se pun intr-un vas care intra in frigider, se pune sare in ei dupa gust, se amesteca bine si se lasa in frigider pana a doua zi. Inainte de a se pune in borcane se pune conservant (mai putin decat scrie pe plic). Borcanele se pun la distilare 2 ore, se socoteste de cand incepe sa clocoteasca apa in vas, se lasa sa se raceasca si se depoziteaza in camara. Eu personal folosesc ardeii asa pentru fripturi si la fasolea batuta cu ceapa. Ardeiul ii da mancarii un gust deosebit, parca atunci l-ai luat din gradina.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise