Ardeii copti la borcan pentru iarna reprezinta una dintre cele mai fine salate romanesti. Merg foate bine cu o friptura, dar si cu salata de vinete. Ardeii copti, fie ei capia sau doar grasi sunt buni atat vara, imediat dupa ce au fost copti, cat si iarna.
Ardeii se coc, se presara cu sare si se lasa sub un capac sau un prosop pentru 20-30 de minute.
Se curata de pielite si se lasa la scurs - pe o sita sau un gratar - o ora si jumatate.
Se asaza ardeii in borcane (dupa fiecare ardei se toarna ulei Unisol), presarându-se printre ei boabele de piper si enibahar, respectiv foile de dafin.
Se acopera borcanele cu capace si se pastreaza la loc rece si ferit de lumina. Nu uitati sa sterilizati borcanele inainte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise