Ardei iuti umpluti cu ton

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 de ardei iuti mici si rotunzi
  • 200 de grame de ton in ulei
  • 1 litru de ulei de masline
  • 300 de ml de otet de vin alb
  • (pentru 8 persoane)

Mod de preparare

Ardeii trebuiesc pusi la uscat la soare timp de doua zile.

Curatati-i, frecandu-i cu un servet umed. Cu un cutit ascutit, inlaturati semintele si codita. Atentie, nu-i intepati. Puneti-i intr-un castron cufundati in otet. Lasati-i in jur de 3 zile, apoi lasati-i sa se usuce pe un servet curat.

Scurgeti uleiul din ton, apoi maruntiti pestele cu o furculita. Umpleti ardeii cu ton, cu blandete ca sa nu crape.

Aranjati ardeii umpluti in borcane de sticla si adaugati ulei de masline pana ii acoperiti. Serviti peste o saptamana.

Ardeii se vor conserva aproximativ 6 luni.

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasa

Incearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...

Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasa

Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise