Ardei iuti murati

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1,5-2 kg kg ardei iuti
  • 1 plic pikant fix iute sau dulce
  • 1 litru otet
  • 200 g zahar
  • cateva frunze de dafin
  • putin marar uscat
  • 2 linguri sare
  • cine doreste cateva frunze de visin

Mod de preparare

Se taie coditele ardeilor, daca sunt prea lungi si se indeasa bine in borcane. Puneti la fiert 1 litru de otet cu 2 litri de apa, sarea, zaharul, mararul si dafinul iar cand clocoteste adaugati plicul de pikant fix.

Puneti borcanele intr-o tava cu 2-3 degete de apa si asezati-o la foc mic, langa oala in care clocoteste zeama. Cand se infierbanta bine apa din tava turnati cu un polonic zeama clocotita peste ardei pana se umplu borcanele. Stingeti focul, mai lasati cateva minute sa patrunda zeama in ardei, completati pana sus (cine doreste poate acoperi cu frunze de visin) si strangeti bine capacele cu un prosop de bucatarie, apoi dati-le la perne pana a doua zi.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise