Ardei copti la gratar

Ardei copti la gratar

Ingrediente

  • ardei kapia
  • sare

Mod de preparare

Imi place salata de ardei copti, fapt pentru care in fiecare vara coacem cateva kilograme de ardei special pentru a-i pune la congelator. Aceasta solutie imi place mai mult pentru ca nu mai ocup rafturile din camara cu alte borcane, iar ardeii se pastreaza perfect in forma congelata, lasand in pungi si putin din sucul lor.

Ardeii ii spalam si ii punem sa se coaca pe gratar (sau intr-o tigaie tip gril incinsa foarte bine). Ii intoarcem pe toate partile, pentru a se coace uniform.

Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas mai mare, ii presaram cu sare si ii acoperim cu un prosop de bucatarie.

Ii lasam astfel pret de 10 minute, apoi ii curatam – cu acest procedeu pielitele arse se vor curata mai usor. Dupa ce au fost curatati de pielite, cotoare si seminte, ii punem in pungi de plastic, scoatem aerul din acestea, apoi le depozitam in congelator.

Sa va fie de folos!

Reteta oferita de blogul Divainbucatarie.ro

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise