Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor.
Ardeiul Kapia copt (se coace la flacara aragazului, apoi se pune intr-un vas, se presara sare grunjoasa peste el pentru a se curata mai usor, se acopera cu un capac si dupa 15-20 de minute se poate curata si spala), curatat de coaja si seminte, se rupe in fasii mici.
Se pune putina sare grunjoasa pe fundul borcanului, apoi se adauga cateva fasii de ardei copt, putina sare si tot asa pana cand se umple borcanul, iar deasupra trebuie sa fie sare. Au rezultat 4 borcane de circa 400 g.
Se incalzesc cele 4 linguri de ulei (nu va faceti griji ca este prea putin pentru ca isi mareste volumul, astfel ca din 4 linguri s-au facut 12 linguri) - puteti sa-l testati cu o frimitura de paine si inseamna ca este gata atunci cand incepe sa o prajeasca. Se lasa sa se racoreasca circa jumatate de minut, apoi se pune in mod egal peste ardei. Se infileteaza capacele la borcane, se pun intr-o cratita pe fundul careia a fost asezat un prosop, se umple cratita cu apa pana aproape de gura borcanelor si se pune la foc, tinand-o 30-40 de minute de cand incepe sa fiarba. Se lasa borcanele sa se raceasca in apa respectiva, apoi se pot depozita.
Ardeiul copt se poate folosi la salate, aperitive, sosuri etc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise