Ardei capia pentru iarna

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 Kg ardei capia cât mai roşii
  • 4 L apă
  • 1 L oţet din vin
  • 4 linguri de sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1/2 L ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Ardeii se spală bine ţi se usucă.

Apa cu oţetul şi cu condimentele se fierbe şi se lasă la răcit.

Ardeii capia se răjesc în uleişi se pun într-o sită la scurs.

Se aşeajă ardeii prăjiţi într-un borcan de murături iar peste ei se toarnă compoziţia de apă cu oţet care nu tebuie să se răcească de tot. Se complectează borcanul cu compoziţie de apă cu oţet după ce mai scade.

Se leagă borcanul cu celofan şi se desface iarna când la fripturi sau alte mâncăruri ne trebuie o salată.

Înainte de ai consuma, se curăţă ardeii de coajă.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise