APERITIVE ANDI

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400gr faina
  • 1 cub drojdie
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte caldut
  • 150gr margarina
  • sare
  • 200gr branza sarata de vaca sau cascaval
  • 1-2 bucati cabanos.

Mod de preparare

Drojdia se pune cu putin zahar si lapte caldut sa se ridice, se amesteca apoi cu faina, margarina, 1 ou si putina sare. Daca aluatul este aspru, se mai adauga lapte caldut pana iese o coca usor de modelat. Se lasa la frigider o jumatate de ora, apoi se intinde o foaie de jumatate de cm si se taie cu o forma de prajituri (de preferat in forma de floare). Fiecare forma se unge cu un ou batut, apoi se rade branza sau cascavalul (neaparat pe razatoarea mica) si deasupra se pune, in mijloc, o felie de cabanos. Tava se unge cu ulei sau margarina si se pot servi la masa calde sau reci.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise