Aperitiv rapid

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat :
  • 100 g smantana
  • 1 oua
  • faina
  • 1/2 pachet de praf de copt
  • sare, marar, susan, mac, piper
  • 1 cana de apa minerala
  • Compozitia 1 :
  • 100 g branza de vaci
  • o legatura de ceapa verde
  • marar , sare, piper
  • Compozitia 2 :
  • 1 cutie pateu de ficat
  • 2 galbenusuri de ou fiert
  • mustar
  • 2 castraveciori murati (nu este obligatoriu)
  • 1 lingurita de unt sau maioneza

Mod de preparare

Se bate 1 ou spuma, se adauga smantana, apa minerala, sare, praf de copt marar taiat foarte marunt si se amesteca pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi se adauga faina amestecand usor pana cand compozitia va avea consistenta unui aluat de clatite foarte gros. Jumatate din compozitie se amesteca cu mac, jumatate din compozitie se amesteca cu susan.

Intr-o tigaie cu diametru de 28 cm (daca aveti mai mare si mai bine) se coc clatite mai groase decat cele normale (cel putin 5 mm)

Compozitia 1 : Se curata si sa taie foarte foarte marunt ceapa verde, la fel si mararul. Se amesteca cu branza de vaci si o lingura de smantana. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper (Unii in loc de ceapa folosesc usturoi - depinde de gusturi)

Compozitia 2 : Se taie cei doi castraveciori in cubulete foarte foarte mici si se scurg foarte bine de zeama. Se amesteca bine de tot cu galbenusurile de ou, mustar, pateu de ficat si lingurita de unt sau maioneza pana se omogenizeaza compozitia. Se condimenteaza dupa gust

Clatitele cu susan se umple cu branza (stratul de branza trebuie sa aiba grosimea cel putin egala cu grosimea clatitei

Clatitele cu mac se suple cu pateu

Dupa ce se ruleaza clatitele fiecare in parte se invelesc in folie de aluminiu si se strang bine de tot pentru ca acestea sa nu se desfaca. Se introduc in frigider pana a doua zi.

Cand se scot de la frigider aceste clatite vor arata ca niste rulade care se pot taia foarte frumos.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise