Aperitiv ,, cuib de pasare''

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -10 oua fierte tari;
  • -100 grame svaiter ras;
  • -1 lingura smantana;
  • - sare, piper, nucsoara;
  • - 1 legatura patrunjel verde;
  • - salata rucola;
  • - o salata verde.

Mod de preparare

Ouale se decojesc, se taie cu atentie jumatati, pe lungime, se separa albusul de galbenus;

Intr-un bol se amesteca galbenusurile, svaiterul, sare, piper, nucsoara, smantana, in asa fel incat sa aiba o consistenta tare.

Din aceasta compozitie se modeleaza bile de marimea unui ou (potrivit, nu ca un ou de gasca, ci unul de gaina mai mic).

Se ia un platou, se asaza frunzele de salata, care in prealabil au fost foarte bine spalate si uscate, in forma de cuib, deasupra se pune salata rucola, albusul de ou taiat fasii foarte fine sau dat prin razatoarea mare, iar in mijlocul acestui aranjament se pun ouale formate dinainte.

Se presara cu patrunjel proaspat, taiat marunt.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise