Aperitiv cu foietaj si bacon

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu foietaj si bacon

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj Bella
  • 350 gr bacon
  • 1 galbenus
  • putin piper alb, macinat
  • 1 lingurita lapte
  • chimen

Mod de preparare

Decongelam aluatul de foietaj si il intindem pe folia cu care este impachetat, dar la dimensiunea lui, nu fortam. Feliem baconul cat de subtire putem, sau daca il achizitionam direct feliat, cu atat mai bine!

Asezam feliile de bacon peste aluat si portionam aluatul la dimensiunea feliilor. Amestecam galbenusul cu laptele si piperul. Ungem cu acest amestec aluatul de foietaj si presaram seminte de chimen.

Punem feliile de bacon peste aluatul uns si rulam, dar nu prea strans. Asezam rulourile in forme de briose, le mai ungem cu galbenus, presaram chimen deasupra si le punem intr-o tava pe care o dam la cuptor pentru 20-25 minute la 180 de grade.

Sunt bune atat calde cat si reci!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise