Aperitiv cu ficatei

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Aperitiv cu ficatei

Ingrediente

  • 500 g ficatei de pasare
  • 2 morcovi
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 4 oua
  • o bucatica de cascaval
  • o cana de smantana
  • 400 g faina
  • 250g unt/margarina
  • sare, piper
  • verdeata (patrunjel, marar)

Mod de preparare

Fierbe ficateii in apa cu putina sare, apoi toaca-i cubulete (sanu fie foarte marunte).

Ceapa tocata si morcovul dat pe razatoare se calesc in putin ulei.

Din faina, un ou, unt, jumatate de cana de smantana si un praf de sare se face un aluat fraged care se intinde intr-o foaie de marimea tavii in care va fi pus. Tava se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina.

Intr-un castron se amesteca doua oua, ficateii tocati, usturoiul pisat, ceapa si morcovul, si se potriveste de sare si piper. Aceasta compozitie se intinde peste foaia de aluat.

In alt castronel se amesteca oul si smantana ramase si cascavalul dat pe razatoare (sau tocat cubulete). Acest amestec se toarna uniform peste compozitia din tava.

Deasupra se presara verdeata maruntita si se da la cuptor sa se rumeneasca.

Cand e gata se taie in patrate care se pot servi atat calde cat si reci.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise