Se incep pregatirile pt preparare pe rand,intai cu aromatizarea carnii care necesita 3 ore de stat la rece in frigider..se marineaza carnea cu crenguta de rozmarin si doar o atingere de cimbru uscat,usturoi taiat felii si piper negru proaspat macinat..ideal ar fii sa folositi asortiment de piper negru,verde si rosu si nu exagerati pt ca mozaicul mentionat are aroma foarte puternica..sare dupa gust adaugati..lasati la odihnit carnea in punga cu inchidere etans la frigider. Inainte de gatire se lasa carnea la temperatura camerei inca 15 minute. In timpul marinarii se coace ardeiul capia pe gratar pana in momentul inegririi pielitei..acest procedeu intnsifica dulceata ardeiului. Cu un strat de sare deasupra se lasa la odihnit si acesta acoperit cu folie de aluminiu. Astfel se va curata usor. Se pregateste un sos Vinaigrette pt ardei..din 0,50 ml otet balsamic,0,50 ml otet de vin rosu,0,10g mustar dijon si 0,5g zahar amestecat din abundenta cu un tel sau blender. Din restul de otet balsamic ramas se prepara o reductie rapida de otet balsamic la foc iute adaugand foarte putin zahar pt a echilibra otetul si pt ingrosare. Atentie sa nu ardeti sosul,doar caramelitati. Cartoful se taie julien cat se poate de subtiri si lungi..se prejaste si se presara putin oregano. Prepararea carni este infunctie de gust..mediu sau rose ..se orneaza farfuria cu cherry confiat in ulei incins peste un strat de sos din reductia de aceto balsamic si se cladeste preparatul. ardeiul kapia copt se aromatizeaza cu usturoi si sosul vinaigrette obtinut. Pofta buna..
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise