Se curata ansoa de intestine, cap si sira spinarii.
Se desfac in doua, in fasii, si se asaza intr-un recipient care se poate acoperi cu un capac.
Se pune un strat de ansoa, un strat de sare si otet cat sa acopere bucatile de ansoa. Se continua cu aceasta operatie pana se termina bucatile de ansoa. Se da la frigider 1-2 ore, pana se albesc bucatile de peste datorita otetului. Verificati pestele sa nu fie crud, adica sa patrunda otetul in fiecare bucata de peste. Daca nu sunteti sigur, puteti lasa 1 ora in plus in frigider.
Se pregateste intr-o cana sau un alt recipient ulei de masline, usturoi taiat marunt, patrunjel taiat la fel de marunt ca usturoiul si un pic de sare. Se amesteca totul bine si se lasa un pic la macerat, timp de 30 de minute. Cand pestele s-a marinat, se scurge bine de otet si cu ajutorul unor servetele absorbante de hartie se sterge un pic pestele de zeama ramasa. Cand este totul gata, se asaza pestele bucata cu bucata pe un platou si se toarna compozitia de usturoi, ulei si patrunjel. Se serveste rece ca aperitiv.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise