Rupeti tijele bulbilor de anghinare, indepartati frunzele ofilite si partea superioara a bulbilor si taiati-i, apoi, in sferturi.
Curatati ceapa si usturoiul si tocati-le marunt. Opariti rosiile, curatati-le de pielita, taiati-le in 4 si puneti-le deoparte. (Daca vreti, indepartati semintele.)
Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti circa 3 minute, ceapa si usturoiul. Adaugati rosiile si lasati-le sa se caleasca, si ele, inca 5 minute.
Puneti apoi in tigaie sferturile de anghinare si rozmarinul si adaugati zeama de lamaie si 250 ml de apa. Sarati, piperati si lasati sa fiarba - la foc mic si fara capac - aproximativ 20 de minute, pana ce zeama a scazut la jumatate. Cu 5 minute inainte de a lua legumele de pe foc, adaugati si maslinele. Anghinarea a la nicoise se serveste calduta sau rece, ornata cu rozmarin.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise