Andivej cu jambon in foietaj

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • andive
  • lamaie
  • ceapa
  • miez de nuca
  • cascaval
  • jambon
  • zahar
  • foietaj
  • smantana lichida
  • faina
  • oua
  • sare
  • piper
  • unt

Mod de preparare

Se intinde aluatul intr-o foaie, care se asaza pe o tava tapetata cu faina.

Se inabusa intr-un vas timp de 30 min. andivele cu sucul de lamaie, 35 g de unt,zaharul si 100 ml de apa. Cand sunt gata, se scot si se scurg. In acelasi vas in care au fost andivele se adauga ceapa, restul de unt si se mai tin la foc 5 min. Se ia vasul de pe foc si se incorporeza nucile si jambonul. Se amesteca bine, apoi se adauga smantana, ouale, cascavalul. Se asorteaza. Acest amestec se asaza uniforma pe foi de aluat, aranjand si andivele, taiate jumatati de lung.

Se introduce la cuptor cca 15 min.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise