Andive surpriza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 12 andive,
  • 32 felii fine de bacon,
  • 200 g costita afumata taiata lamele subtiri,
  • 2 linguri stafide,
  • 2 linguri miere,
  • 2 linguri verdeata taiata cu foarfeca,
  • 50 g unt,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Indepartati baza (cotorul) andivelor si taiati-le fasii. Incingeti untul intr-o tigaie, prajiti lamelele de costita afumata circa 5 minute si adaugati andivele, verdeata si stafidele. Sarati, piperati, turnati peste ele mierea si amestecati 5 minute pe foc iute, pana ce se evapora toata apa.

Asezati cate doua felii de bacon pe un fund de lemn (in asa fel incat sa se suprapuna putin pe latura lunga), puneti la mijloc o lingurita cu varf din amestecul de andive + costita afumata, rulati feliile de bacon, fara sa le strangeti prea tare si legati pachetelul astfel obtinut cu sfoara de bucatarie. Repetati operatiunea, pana ce aveti cate doua rulouri de andive de fiecare persoana. Puneti rulourile pe foc, intr-o tigaie (fara grasime), si lasati-le 5 minute sa se prajeasca pana ce baconul devine putin crocant.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise